Att angöra en brygga (1965)

AB Svenska Ords hyllning till den svenska sommaren. Förra året visade vi Änglar finns dom? som sommarfilm. I den här filmen hade man nog önskat att man haft en räddande ängel.
På Ensamholmen i Stockholms skärgård väntar ett sällskap på en segelbåt från Stockholm. Man har på ön kokt kräftor och gjort allt i ordning för kvällens stora kräftskiva. Gästerna på segelbåten har spriten med sig. De är dessutom är rena söndagsseglare. Medan skymningen faller över den stockholmska skärgården gör de upprepade, alltmer desperata försök att lägga till vid öns brygga nedanför huset där kräftorna väntar. Alla försök att få den erforderliga kontakten mellan spriten på båten och kräftorna på ön misslyckas skändligen i en rad notoriska oturligheter. Att anlita fiskargubben Garbo som räddande ängel verkar vara lika fruktlöst.

Denna svenska klassiker innehåller en rad komiker från tiden. Förutom Hasse & Tage ser vi Monica Zetterlund, Birgitta Andersson, Katie Rolfsen, Gösta Ekman, Hatte Furuhagen och Lars Ekborg, den senare som oduglig skeppare.

Regi: Tage Danielsson.

Visades här 10 - 15/5 1966 samt repris 1968 och 1972. Längd: 1:41.

Se även IMDb.